Opera GX е браузър ново поколение, съвсем различен от останалите. Той е предназначен за интензивна работа и позлването му от геймъри ( но защо не и други, след като има полезни опции и за разработчици например и т.н. ). Браузъра освен страхотната си HiTech визия е снабден с мощни инструменти, вградено блокиране на реклами ( ad blocker ), VPN, вградени месинджър, телеграм, discord и други. Уеб браузъра е сравнително същия като натоварваме на компютъра, но има опция да бъде ограничен. Нещо което все още никой браузър не притежава и освен това, точно покрай тези опции най-вече нашумя, не толкова че е насочен за геймъри. Иновативните функции направили го известен за опциите да ограничите браузъра да употребява RAM, процесорния дял също може да бъде намален на чрез процентна скала, както и стандартния ограничител за ползване на данни, че дори и скоростта на интернета. Показва подробни данни за текущото потребление на процесор и рам за най-ползваните табове или за всички активни табове.

Плюсове:
Бързо сърфиране
Ограничава използването на процесора и RAM за поддържане на производителността на игрите
Интегриране на Twitch и Discord
Вграден VPN и рекламен блокер
Минуси:
Разсейващ, елегантен визуален дизайн
Някои функции са трудни за бърз достъп
Няма мобилна версия
От всички компании, които предлагат уеб браузър за геймъри, Opera има най-голям смисъл. Opera се отделя от конкурентите, като предлага странни функции, които по-късно стават индустриални стандарти. Преди години Opera разработи браузъри за Nintendo DS и Wii, две системи, които нямаха бизнес сърфиране в мрежата. Браузърът Opera GX е насочен към PC геймърите с инструменти, които подобряват сесиите на игра, без да вредят на представянето на игрите.

Не говорим за обслужване на прости уеб игри, които се изпълняват в браузър. Говорим за запазване на компютърни игри от висок клас, игри AAA, които изтласкват всяка последна капка мощност от вашата машина, максимално оптимизирани, докато вие също сърфирате. Да бъдеш спомагателен браузър за геймърите може да е странна и може би ниша, но това е цел, която Opera GX постига успешно.

Първи стъпки с Opera GX

Opera GX работи както на Windows 10, така и на macOS. Понастоящем няма мобилна версия, за разлика от нормалния браузър Opera. Като се има предвид колко огромни са игрите на мобилни устройства, това изглежда като пропусната възможност. След изтегляне на инсталационната програма от 3,5 MB стартирането на браузъра не отнема никакво време.
Първото нещо, което вероятно ще забележите при Opera GX, е естетиката, поглед, който казва: „Да, това е браузър за геймъри.“ От столове до мишки до компютърни кутии, компаниите обичат да маркират продуктите си като подходящи за геймъри, като ги разбиват в сурови, светещи неонови цветове. Интерфейсът на Opera GX импулсира с цветни очертания на тъмен фон, като бъдещето, представено през 80-те години. Можете да превключвате между различни цветни теми като Ultraviolet и Purple Haze за различен външен вид. kaldata download bg

Визуалните ефекти на Opera GX не са толкова нелепи, колкото някои други геймърски софтуери, които съм виждал. И все пак Opera GX е малко пищна. Харесва ми уеб браузърите да са невидими и да позволя на самата уеб страница да заеме централно място. И така, аз се разсеях от постоянните технически икони около съдържанието. Opera GX ви дава възможност да превключвате автоматично всички съвместими уебсайтове, които посещавате, в режим Dark по подразбиране. Тъмните страници се смесват много по-добре с останалата цветова схема на браузъра, затова препоръчвам да направите това превключване.

Opera GX също е аудио изживяване, а не само визуално. Докато сърфирате, възпроизвежда се околна електронна партитура, която динамично се променя въз основа на това, което правите, нещо саундтраци към видеоигри са правили отдавна. Докато работех по този преглед – бързо пишех бележки и правех снимки на екрана – фоновата музика набираше темпото и нарастваше по-интензивно. След това се успокои, както и аз. Той е чудесен и без вокали музиката не бива да пречи на мислите ви. Можете да изключите музиката или да регулирате силата на звука, ако искате да работите тихо. kaldata download bg

Функции, функции и още функции във новия браузър Opera GX!

Opera GX има толкова много страхотни функции, че е трудно да изберете най-открояващата се. Голяма част от тази функционалност идва от обикновения браузър Opera, но тук е също толкова полезна. Като издание „Ранен достъп“ (друга тактика, взета от видеоигрите), Opera GX от време на време въвежда експериментални способности.

Началната страница за бързо набиране получава редизайн, фокусиран върху геймърите. Заедно с лентата за търсене и препоръчаните уебсайтове, страницата предлага емисия новини за игри и календар с дата на издаване, които можете да персонализирате с избраните от вас платформи. Можете да разгледате безплатни игри или да гледате трейлъри с изскачащия видеоклип картина в картина. kaldata download bg

Геймърите, които искат да живеят далеч мрежата за събиране на данни, могат да използват вградената VPN и рекламен блокер, за да поддържат поверителността. VPN ви свързва с Америка, Азия или Европа. Свържете телефона си с браузъра, за да управлявате портфейла си за криптовалута, за да завършите вашия киберпънк начин на живот.