OpenOffice.org е водеща програма с отворен код за текстообработка, електронни таблици, презентации, графика, бази данни и др. Той се предлага в много езици и работи на всякакви компютри.

Велик софтуер

OpenOffice.org е резултат на повече от двадесет години разработка. Проектиран от самото начало като една част от софтуера, има много подобни продукти, които не могат да се сравняват с него. Един напълно отворен процес на развитие означава, че всеки може да докладва за грешки, да предложи нови възможности или въобще да помогне за по-доброто развитие на софтуера.

Лесен за използване

OpenOffice.org е лесен за научаване, а ако вече използвате друг офис пакет, ще ви бъде още по-ледно да работите с него. OpenOffice.org се поддържа на много езици, което още повече ще улесни вашата работа.

… И всичко това е безплатно

Най-хубавото е, че OpenOffice.org може да се изтегли и използва изцяло без никакви лицензионни такси. OpenOffice.org е издадена под LGPL лиценз. Това означава, че могат да я използвате за всякакви цели – битови, търговски, образователни, публичната администрация и др.

Съвместим с Word, PowerPoint, OneNote, Acrobat, Excel